Naujausi pasauliniai įvykiai daugeliui įprastų verslo praktikų pridėjo išlaidų ir sudėtingumo. Laimei yra būdų užsitikrinti konkurencinį pranašumą naudojant Mobil SHC serijos pilnai sintetines cirkuliacines alyvas.

Pandemija susilpnino pasaulinę prekybą, o gamybos pramonė jaučia visas šio užkrėtimo jėgas. Dėl sulėtėjusios ekonominės veiklos sumažėjo daugelio pramoninių komponentų paklausa, o dėl uždarymo ir socialinio atsiribojimo daugelis gamybos funkcijų buvo sustabdytos. Todėl gamybos įranga tam tikrą laiką galėjo būti nenaudojama, o techninės priežiūros planavimas nebuvo toks reguliarus kaip anksčiau.

Kai „Covid-19“ poveikis atslūgs, verslas sugrįš į savo įprastą darbo ritmą. Tačiau verslo aplinka bus labai konkurencinga įmonėms, kurios intensyviai varžysis dėl savo verslo dalies. Sėkmė priklausys nuo sugebėjimo išlikti konkurencingam mažinant pridėtines išlaidas ir didinant produktyvumą septynias dienas per savaitę.

Gamybinės įrangos aptarnavimo inžinierių vaidmuo dabar yra kaip niekad sudėtingas - laimei, yra pagalbos. Mobil tepimo inžinierių komanda kasdien kalbasi su klientais, kad jie suprastų šios pramonės iššūkius. Jie taip pat turi patirties ir žinių, kad galėtų padėti įmonėms saugiai ir efektyviai įsibėgėti, pasirengę pasinaudoti galimybėmis, kai tik jos atsiranda.

Mobil tepimo inžinieriai turi įžvalgų ir priemonių, kurios gali padėti padidinti įmonių produktyvumą, sumažinti išlaidas ir padidinti saugumą. Pagrindinis komponentas, padedantis pasiekti šiuos tikslus, yra pramoninė pavarų alyva ir dabar yra gera galimybė investuoti į išskirtinį tepimą. Didelio našumo sintetinė pavarų alyva, tokia kaip Mobil SHC 600 serija, gali atlikti gyvybiškai svarbų vaidmenį planuojant techninę priežiūrą.

Dėl nepaprasto terminio ir oksidacinio stabilumo Mobil SHC 600 serijos alyvos pasižymi ilgu tarnavimo laiku, o tai gali žymiai padėti sumažinti sąnaudas. Sintetinės bazinės alyvos pasižymi mažesnėmis sukibimo (arba vidinės trinties) savybėmis, o tai gali būti didesnis efektyvumas ir platesnis darbinių temperatūrų diapazonas.

Dėl šios galimybės sumažinti darbinę temperatūrą labai apkrautose pavarų dėžėse galima sutaupyti iki 3.6% energijos, arba įrenginiai gali būti patobulinti, kad būtų užtikrinta didesnė galia. Net esant aukštai temperatūrai, Mobil SHC 600 serijos tepalai palaiko gana aukštą klampumą ir apsauginį tepimo plėvelės storį. Tuo pačiu metu pasižymi ypatingu darbo sklandumu žemoje temperatūroje, įskaitant įrangos paleidimo metu. Galiausiai, šie gaminiai užtikrina ilgalaikę rūdžių ir korozijos prevenciją, vandens atskyrimą ir oro atskyrimą. Visa tai suteikia saugiai sumažintą priežiūrą įvairiose pramoninėse - pavarų dėžėse. Šie visi pranašumai nėra teoriniai - jie įrodyta realiame pasaulyje.

A) Kaip realus pavyzdys, pieninė, kuri specializuojasi sviesto gamyboje, pranešė apie ankstyvą šešių kremo separatorių pavarų dėžių susidėvėjimą. Alyvos keitimo intervalai buvo maždaug 900 valandų, gerokai mažesni už operatoriaus lūkesčius. Bendradarbiaudami su pieninės techninės priežiūros personalu, Mobil inžinieriai pasiūlė pereiti prie Mobil SHC 630 didelio našumo sintetinės alyvos, kuri labai atspari oksidacijai, nusidėvėjimui. Užpylus Mobil alyvą sumažėjo techninė priežiūra ir pratęstas alyvos keitimo intervalas iki 4000 valandų, o tai kartu sutaupė įmonei apie 3500 eurų.

B) Kitame kliento pavyzdyje, popieriaus fabrikas, kurio specializacija yra gofruoto popieriaus gamyba, savo gofruotojo reduktoriaus dėžėse turėjo labai aukštą temperatūrą. Termografinės apžiūros metu nustatyta 96.5 ° C darbinė temperatūra, kuri sukeldavo greitą alyvos oksidaciją. Mobil inžinieriai rekomendavo mineralinės pavaros alyvą pakeisti į Mobil SHC 630 sintetinę alyvą, kuri specialiai sukurtą tam, kad būtų atspari oksidacijai ir pailgintų alyvos tarnavimo laiką. Pakeitus alyvą, pavarų dėžės temperatūra buvo sumažinta 12 °C, o alyvos keitimo intervalai buvo pailginti iki šešių kartų. Energijos sąnaudos taip pat sumažėjo dėl pagerinto tepalo trinties koeficiento.

Visi šie pranašumai gali padėti saugiai ir efektyviai padidinti jūsų įmonės produktyvumą. Ne tik pavaros gali pasinaudoti Mobil SHC 600 serijos sintetinių alyvų privalumais - taip pat ši alyva gali būti naudojama oro kompresoriuose ir cirkuliacinėse sistemose efektyviai sutepti guolius.

Be to, saugos, energijos sąnaudų ir tvarumo tikslai greičiausiai taps dar griežtesni, o techninės priežiūros inžinieriai taip pat raginami įgyvendinti nuolatines operacijų tobulinimo iniciatyvas. Mobil SHC 600 serijos alyva gali padėti prisidėti prie visų šių sričių, kartu teikiant našumą, kurio verslui reikia dabar ir ateityje.


Norėdami sužinoti daugiau Mobil pramoninius tepimo produktus susisiekite:

UAB P. Markevičius ir Ko
Islandijos pl. 217-11, LT-49165, Kaunas, Lietuva

Darius Šeštakauskas
Tepimo produktų inžinierius
Mob. +370 687 75621
El.p. techDesk@pmarkevicius.lt


etepalai.lt
Teisinga alyva, teisingoje vietoje, teisingu laiku!