Max Verstappen laimėjo Abu Dabio Grand Prix ir tai jam suteikė pirmąjį Formulės 1 čempiono titulą po visą sezoną trukusios kovos su karaliaujančiu čempionu ir septynis kartus nugalėtoju Lewisu Hamiltonu.

Abu pilotai į paskutines 2021 m. sezono F1 lenktynes ​​išvyko turintys tiek pat taškų po to, kai Hamiltonas praėjusį savaitgalį laimėjo lenktynes ​​Saudo Arabijoje, sekmadienį Yas Marina trasoje Abu Dabyje buvo laukiama pasaulio čempionato.

„Red Bull“ lenktynėse olandų vairuotojas Maksas Verstappenas pradėjo lenktynes ​​už pole pozicijos po to, kai šeštadienį įveikė kvalifikacinę sesiją. Tačiau Hamiltonas pirmavo visas lenktynes ​​iki paskutinio rato.

Hamiltonas prieš Saugos bolidą prieš Verstappeną pirmavo 11 sekundžių dėl Williamso piloto Nicholaso ​​Latifi avarijos likus penkiems ratams iki lenktynių pabaigos. Verstappenas atsidūrė boksuose per saugos bolidą, o prieštaringai vertinamu FIA sprendimu leido visiems tarp Hamiltono ir Verstappeno aplenktiems bolidams pravažiuoti prieš atnaujinant lenktynes. FIA sprendimu Verstappenas atsidūrė tiesiai už Hamiltono su naujomis padangomis, kai lenktynės prasidėjo paskutiniame rate.

„Mercedes“ pradėjo protestą prieš šį sprendimą, teigdama, kad tai buvo taisyklių pažeidimas. FIA vėlai sekmadienį atmetė protestą, o „Mercedes“ komanda apskundė šį sprendimą.

Verstappenas sezoną baigė surinkęs 395,5 taško, o Hamiltonas – 387,5. Abu varžovai lenktynes ​​pradėjo surinkę 369,5 taškų. Trečią vietą čempionate užėmė dabartinis Hamiltono komandos draugas iš „Mercedes“ Valtteri Bottas, kuris sezoną baigė su 226 taškais. Penketuką užbaigė Perezas (190), o Carlosas Sainzas – 164,5 taško.

Verstappenas nutraukė savo varžovo pergalių seriją, tačiau Hamiltonui ir Michaelui Schumacheriui priklauso daugiausiai čempionų titulų rekordas – septyni.

Max Verstappen laimėjo  Formulės 1 čempiono titulą

Vairuotojai turi vos trijų mėnesių atostogas, o 2022 m. FIA Formulės 1 pasaulio čempionatas prasidės kovo 20 d. Sakire su Bahreino Grand Prix. Hamiltonas toliau lenktyniaus „Mercedes“ su naujuoju komandos draugu George'u Russellu, o Verstappenas lieka „Red Bull“ su dabartiniu komandos draugu Sergio Perezu.

Ketvirtasis F1 „Drive To Survive“ sezonas pasirodys „Netflix“ 2022 m., kad apibendrintų dramatišką ir prieštaringą šių metų lenktynių čempionatą.


etepalai.lt
Teisinga alyva, teisingoje vietoje, teisingu laiku!